A hónap bejegyzései: március 2017

Hét embere március 27 – 31

Kiss Gy. Csaba – József Attila-díjas magyar irodalomtörténész, művelődéstörténész, egyetemi docens, az irodalomtudományok kandidátusa. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar–német szakon szerzett diplomát 1968-ban. 1974–1980 között a Nagyvilág című lap rovatvezetője, 1988–1992 között pedig a Hitel munkatársa volt. 1995-ben … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Civilek nélkül nem megy: Magyarországnak szüksége van ránk

A magyar társadalomnak szüksége van a civil szervezetek munkájára. Sokféle és pótolhatatlan munkát végzünk a közjó és a demokrácia kiteljesítése érdekében: az állampolgárok önszerveződésének biztosítunk lehetőséget, keretet adunk közös tevékenységeiknek a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem vagy az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Érintés, Jazz fabulák és Etnóra fel!

Új zenei műsorok indultak márciusban a Civil Rádióban – a műfajok nagyszerű képviselőinek közreműködésével. Hétfőn 13 órától Etnóra fel!, 18 órától Érintés címmel világzene Marton László Távolodóval, csütörtökön 18 órától Jazz fabulák Winand Gáborral.

A HÉT EMBERE MÁRCIUS 20.-24.

A hét embere március 20.-i héten Móra Veronika az ÖKOTÁRS Alapítvány igazgatója, biológus, szervezetpszichológus.

A tisztelet hangján – műhely-konferencia

- a Civil Rádió  szervezésében – “A gyűlöletbeszéd paradoxona, hogy beszéd, de valójában cselekvés, mely szavak nélkül nem valósulna meg. A modern politikában a gyűlöletbeszéd a politikai kommunikáció részévé vált. Kétféle identitást hoz létre, az egyiket a támadóban a másikat … Egy kattintás ide a folytatáshoz….