A HÉT EMBERE FEBRUÁR 20 – 24. KÖZÖTT: GYURKÓ SZILVIA

A Hét embere: Gyurkó Szilvia – Gyermekjogi szakértő

Az ELTE Jogi Karán diplomázott 2002-ben. 2005–2011 között az Országos Kriminológiai intézet tudományos munkatársa. 2012-től 2014-ig az UNICEF Magyarországi Bizottságának gyermekjogi igazgatója. 

Az Eszter Alapítvány jogsegély szolgálatában vállalt aktív szerepet. Könyvet írt „Válni gyerekkel” címmel. 2015-ben indult az általa alapított Hintalovon Alapítvány, amely küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. Célja, hogy a felnőtt társadalom minél szélesebb körben vállaljon felelősséget, és tegyen a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért. A Hintalovon Alapítvány első projektje a Yelon, amely egy összetett szexedukációs program. 

Ha valaki lemaradna a hétköznap délutáni interjúkról (16:00 – 17:57  között hallható “117 perc” című magazinunkban) vagy azok éjfél utáni ismétléseiről, akkor március 5-én vasárnap este 20 órakor újra meghallgathatja, egymás után az összeset Rádiónk Better Roland szerkesztésében hallható “Best of Hét embere” összeállításában, valamint hamarosan Krónika oldalunk “Hét embere” rovatában. 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.