117 PERC

 

A 117 perc a Civil Rádió majdnem kétórás délutáni magazinja, mely hétköznapokon 16 és 18 óra között jelentkezik.
Amennyiben észrevételed van a műsorral kapcsolatban, írj email-t!

.

AKTUÁLIS

Korábbi találkozók

A 117 perces találkozók emlékezetőit ide kattintva találod.

.

Következő találkozó

A legközelebbi 117 perces találkozót 2015. március 19-én, csütörtökön tartjuk 18:30-tól.

.

GYERTEK MINÉL TÖBBEN, MERT A 117 PERC KÖZÖS MUNKA, KÖZÖS FELELŐSSÉG!

.

Tervezett témáink:

1. ​Műsorelemzés​
A február 13-i adás közös elemzése. Az adás hamarosan itt letölthető lesz. (A korábbi találkozón túl kevesen voltunk ahhoz, hogy érdemben beszélgessünk a műsorról és elég gondolatot osszunk meg ahhoz, hogy épüljünk is belőle, így halasztottuk abban a reményben, hogy legközelebb többen leszünk.)

2. Témák felvetése, egyeztetése (Iván témafelvetése, a jelenlétében szeretnénk róla beszélgetni.)
Pl. olyan közéleti témák felvetése, amelyekkel nem csak egy-egy adásban foglalkoznánk. Most például sokak mellett aktuális lehet újra és többször, több szempontból foglalkozni a Városliget problematikájával. (Elfogadta a zsűri a múzeumi negyed tervpályázázatát. kihirdették az eredményt.) Bár nyilván sokan foglalkoznak ezekben a napokban a terrorizmussal, nekünk meg kellene találni valamilyen sajátos aspektusát a témának. Kellene olyan témákat felvetni és feldolgoznia, aminek a megoldásában szerepet vállalhatna a Civil rádió, illetve a 117 perc. Amit mi találtunk meg, mi jártunk utána, és a mi közbenjárásunkkal (adásban is) oldódtak meg.

3. Ötletek
A legutóbbi találkozón felmerült ötletek átbeszélése, döntés róluk (annak reményében, hogy nagyobb létszámban tudunk beszélni róluk).

Hét témája: A hét embere mellett legyen hét témája rovat is. Nem párhuzamosan, hanem felváltva. Az ötlet lényege, hogy amikor inkább témát találunk, mint embert – amire volt már néhány példa -, akkor egyrészt tudjuk ezt is mondani, másrészt pedig ne legyünk beszorítva a hét embere keretei közé.

Hét embere témamegosztás: Mindenki írja meg pár mondatban, hogy miről tervez beszélgetni a hét emberével.

Zenék: felmerült, hogy a műsor jellegéhez (friss, aktuális) kevésbé illenek a CR zenei listájáról beadott zenék: a ma eseményeivel foglalkozunk és a tegnap hangulatát idéző zenéket játszunk. Javaslat született arról, hogy valami módon egy frissebb zenékből álló listát állítsunk össze.

Csapatmunka: szintén felmerült, hogy adott esetekben használhatnánk egymás anyagait, hogy erősítsük is a műsorok közti kapcsolatot.

Gyakornokok: Tamás a médiasuliból tudna toborozni gyakornokokat, akik adott esetben külső helyszínről bejelentkezhetnek vagy készíthetnek egy-egy témához konzerv anyagot.

4. Műsorpromó
Készíthetnénk az egyes adásokhoz hangos ajánlót, mely az előző napi adás végén, illetve a saját napján napközben is lemehetne néhányszor. Kísérleti jelleggel a hetekben egy ilyen készült is. Itt meghallgathatjátok. Fontos, hogy ez csak akkor működhet igazán jól, ha mindenki csinálja – a kérdés, hogy ezt tudjuk-e vállalni?

.

.

Hírműhely

A közös elhatározásunk szerint rendszeres hírműhellyel szeretnénk a 117 perc híreinek színvonalán emelni.

Következő alkalom: ???

.

.

HÉT EMBERE

 

A hét embere a 117 perc állandó rovata. Minden héten más ismert személy vagy nem ismert, de izgalmas ember a vendégünk, akivel a hét minden adásában más témáról beszélgetünk.

 

Ezen a héten…

.

Katona Klári,  EMeRTon-díjas magyar énekesnő.

Elérhetőségek Harle Tamásnál.

.

Beosztás…

 

A hét emberének szervezése forgóban az egyes stábok feladata. Hogy kire, mikor kerül sor, az alábbiakban találjátok.

  • márc. 9-13.: Harle Tamás
  • márc. 16-20.: Frank Iván – Kövesdi Péter
  • márc. 23-27.: Görög Mária – Király Íliász
  • márc. 30-ápr. 3.: Elekes Irén – Péterfi Ferenc
  • ápr. 6-10.: Szabó András – Szabó Zoltán
  • ápr. 13-17.: Bara Péter – Ruzsa Viktor
  • áor. 20-24.: Tóth Móni

 

INFORMÁCIÓK
FOTÓK