Loboda Márk

Márk kisgyerekkora óta rejtélyes módon vonzódik a rádiókhoz, analóg készülékekhez: gyakran családi utazás közben is rádióadókra vadászott az éterben, egyik karácsonyra pedig adóvevőt kért. Jelenleg a a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnáziumban tanul közösségfejlesztést – ez év tavaszán egyik oktatója vitte el a csoportot a Civil Rádióba gyakorlatra, s Márk lelki szemeivel rögtön látta, hogy hazaérkezett. 

160 órás gyakorlatát a Rádiónál töltötte – figyelt, hallgatott, tervezett, és maradt. „Szeretek bejönni; családias, szívesen fogadnak, beszélgetnek, mindenki nyitott, segítőkész.” Hamarosan beugrott a mélyvízbe: összeállította saját három próbaadását. „Sokféle tapasztalat van itt, ha nem sikerül valami elég jól, foglalkoznak velem, segítenek. Motiváló közeg, és egyre több barátom van itt.”

Márk műsora sportról, egészségről, jól-létről szól. Személyes története áll a háttérben: 15-20 kiló fölösleggel a testén egyszer csak úgy döntött, hogy ez így nem mehet tovább, lépnie kell. Többféle sportot kipróbált, mivel nem lát, többnyire segítséggel. Lefogyott, megerősödött, s megtalálta az igazán neki való sportokat: szobabiciklizik, ha lehetősége adódik, tandemezik, és saját testsúlyos edzésekre jár.
Márk úgy érezte, másokkal is szeretné megosztani az egészséges életmód örömeit. Szépen zengő hangját csütörtökönként 13 és 14 óra között hallhatjuk a Civil Rádióban.