A Civil Rádió műsorainak podcastjai

117 perc

A Civil Rádió délutáni magazinműsorának podcast csatornája. A műsor élőben is hallgatható hétköznaponként 16.00-18.00 óra között a www.civilradio.net oldalon és a Civil Rádió androidos mobilalkalmazásán keresztül. Az elhangzott adások legemlékezetesebb beszélgetéseit ezen a folyamatosan frissülő podcast csatornán tesszük közzé. Ezeket az interjúkat tehát kedve szerint bárki bármikor visszahallgathatja itt!

Kapocs – ifjúságsegítő magazinműsor

A Kapocs Ifjúságsegítő Magazin podcast csatornája, amely segítségével, folyamatosan bővülő válogatásban, az elmúlt sok év emlékezetes adásaiból a fiatalok felnőtté válásának sajátos körülményeiről, nehézségeiről és esélyeiről szerkesztett epizódok hallgathatók meg újra és újra. Az egyes műsorokból az, elhangzásuk idején érvényes, aktuális remények és gondok, illetőleg az azokat meghatározó intézményes és társas környezeti hatások is kihallhatók, amelyeket aztán bátran összevethetjük mindazzal, amit ma tapasztalunk, érzünk és gondolunk… Az egyes epizódokat a címükre kattintva bármikor, szabadon meghallgathatja.

Őrkutyák Civilben

A civil társadalom egyik legfontosabb funkciójára, a hatalom ellenőrzésére, az állampolgárok és közösségeik érdekvédelmére fókuszál a műsorunk. Ezt nevezik angolul watchdog szerepnek. Hetente, szerdán 11-től hallgatható az egy órás műsor. A legmarkánsabb országos szervezetek aktuális tevékenységeikkel visszatérő vendégeink, de rajtuk kívül sok más szervezet is a vendégünk, mert erősen fókuszálunk a mindennapi jogi- és érdekvédelmi ügyekre. Fontosnak tartjuk a felelős állampolgári magatartás megerősödését, ezért igyekszünk napi, praktikus cselekvési lehetőségeket, ismereteket bemutatni.

Orient Expressz

Orient Expressz podcast, a Civilradio.net ázsiai műsorának interetes változata. Utazások Iszlámábádtól Diliig, Tokiótól Kuala Lumpurig, Delhitől Maniláig. Pekingi pártközpont, kambodzsai dzsungel, szöuli villanegyed. Kalkuttai taxisok, ulánbátori nomádok, jakartai politikusok. Lámák, imámok és sámánok, adzsumák, sengnük és hikikomorik. A legnagyobb kontinens, négymilliárd ember és egy rádióműsor. Ázsia felül-, oldal- és alulnézetből. Orient Expressz, az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civil Rádióban.

Demokrácia MOST!

Műsorainkban és műhelybeszélgetésekben arra keressük a választ, hogyan válhatnak a különféle helyi lakossági akaratok, érdek- és értékvédelmi küzdelmek hálózati kapcsolataik, összefogásuk révén igazán nyomásképes erővé a döntéshozókkal, a hivatalokkal és a befektetőkkel folytatott küzdelmeikben, harcaikban.
Műsorvezető házigazdák: Bányay Géza, Péterfi Ferenc és Sain Mátyás

Hatvanon túl

A „Hatvanon túl…” magazin négyhetente jelentkezik új adással, a köztes időben régebbi, örökérvényű interjúkat teszünk ismét hallgathatóvá. Szándékunk bemutatni színes, érdekes embereket és műhelyeket, valamint mesélünk eseményekről, elfelejtett régi és új mesterségekről és helyszínekről. Akik mindezt tálalják: Áment Zsóka, Kéri Juli, Meskó Bánk, Somogyi Ágnes, Torda Judit.

Legalább ennyit a kortárs építészetről

A Civil Rádió egyik fontos küldetése, hogy a tömegmédiumokban kevéssé megjelenő témáknak, ügyeknek hangot adjon, kulturális alternatív kínáljon, szakmai szervezetek tevékenységének nyilvánosságot biztosítson. Az épített környezettel, építészettel és annak dilemmáival, közösségi vonatkozásaival rendszeresen foglalkozunk műsorainkban – ez a podcast csatorna ezen műsoraink gyűjteménye. Programunk a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészeti Kollégiumának támogatásával készült.

Hangképcsarnok és Forgószínpad

HANGKÉPCSARNOK: Rockzenei újdonságok, alternatív zenei stílusok. Különlegességek, zenei csemegék régi és új hallgatóknak, akik az igényes muzsikára nyitottak. Radó László és Géczi Gábor műsora. FORGÓSZÍNPAD: „Látszólag körülöttünk, de igazán bennünk forog a világ.” Zenés irodalmi hangjátékok és összeállítások. Időnként jelentkező kulturális magazin alkalmi vendégekkel a művészet világából. Mindez sok különleges zenével a rock, a blues, a jazz, a klasszikus és más zenei műfajokból. Szerkesztők: Radó László és Géczi Gábor

Scherzo

Beszélgetések aktív emberekkel – komolyzenétől, a közösségi ügyeken át a különböző kultúrák találkozásáig minden, ami a szerkesztő-műsorvezetőt, Bara Pétert érdekli. S reméljük, Önöket is.

Civil Aula – kortárs építészeti magazinműsor

Beszélgetések a kortárs építészetről – s a világról, amelyben élünk… Szerkesztő-műsorvezető: Fázold Helga.

Reggeli – szombat délelőtti magazinműsor

A Civil Rádió hétvégi magazinműsorának podcast csatornája. A műsor élőben is hallgatható szombatonként 8.00-10.00 óra között a www.civilradio.net oldalon és a Civil Rádió androidos mobilalkalmazásán keresztül. Az elhangzott adások legemlékezetesebb beszélgetéseit ezen a folyamatosan frissülő podcast csatornán tesszük közzé. Ezeket az interjúkat tehát kedve szerint bárki bármikor visszahallgathatja itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .