117 perc adásmenet 2013. 10. 30.

117 perc – Délutáni magazin előtér-rádiózóknak – okt.30.

Műsorvezető: Papp Tibor Szerkesztő: Péterfi Ferenc

16,00 Szignál A tervezett műsor – amit az élet még tovább szerkeszt

16,05 Spot Hírek

16,09 spot – zene

16,12 Rögtön jövök! – minta-projekt

Böszörményi-Nagy Gergely stratégiai igazgató Design Terminál

A belváros forgalmas utcáin található használaton kívüli üzlethelyiségek látványa rontja a városképet, és az adott területek gazdasági értékének további csökkenését okozhatja. A Rögtön jövök! kampány a Design Terminál és Budapest Főváros Önkormányzatának közös projektje, amely a megüresedett üzlethelyiségek problémájára keresi a megoldást.

16,22 zene

16,30 A hét embere: Füsti Molnár Sándor 

Általában a szociális munkának erről az ágáról, hogyan lehetséges a társ. és az emberek tolerancia szintjének növelése  a hajléktalanokkal kapcsolatosan, a társadalmi támogatottság erősítése az ő színházuknak

16,40 zene – spot

16,45 Nem-helyek. A városi tér élménye – Marc Augé antropológus, etnológus új könyve jelenik meg magyarul.

Ebből az alkalomból lesz kerekasztal beszélgetés a Műcsarnokban, amelyen a szerző mellett részt vesz Wessely Anna szociológus, művészettörténész. Vele készül telefoninterjúnk.

Marc Augé etnológusként éveken át tanulmányozott távoli népeket, de az elsők között kezdte a nagyvárosi környezetet antropológusként vizsgálni. Az egyik legtöbbet használt város-antropológiai fogalom az ő nevéhez fűződik. Nem-helyek című tanulmánya már napvilágot látott az Elmegyakorlat Műcsarnok-könyvek sorozatban. Két újabb kötetének megjelenése alkalmából látogat Budapestre, ahol szerdán a Műcsarnokban vesz részt kerekasztal-beszélgetésen.

17,00 szpot, újra hírek, zene

17,08 spot Lehallgatják-e a magyar politikusok telefonjait is az USÁ-ból?

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértővel telefoninterjú

17,14 zene

17,22 Neston 6 perc

zene, spot

17,35 spot, Facebook kezdeményezés a Budapest – Vác Szob vasútért

T: Striker Sándor

17,43 zene

17,46 „Hátha megjön”

Szász Anna Civil rádiós jegyzete

Kultúrkortyok

17,58 Búcsú, összefoglaló – zenére beszélve

A Lakatlan a KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2012-ben indított programja, amelynek célja választ adni városaink üresedésének problémájára. Workshopok, előadások, beszélgetések keretében keressük az okokat és megoldásokat. Közösségi térképen gyűjtjük az üres budapesti ingatlanok adatait.

A 2013. szeptemberében indított Lakatlan__Töltsd újra! programban pedig már közösségi kezdeményezésekkel és ingatlan tulajdonosokkal együttműködve dolgozunk azon, hogy az üres budapesti épületek visszakapcsolódjanak a város vérkeringésébe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .