2012. 09. 30 Hallgassuk újra – Bányai Géza

Hallgassuk újra – 2012-09-30
1. Civil sport (Hétfő 14:00)
2. Málenkij Rockot – Túróczi Gergely (Hétfő 21:00)
Bányay Géza
A műsorok válogatásban ezen a héten nem jutottam a hétfőnél tovább, mindkét választottam aznap hangzott el.
Elsőként a Civil sport adását játsszuk le újra, melyben a váratlanul elhunyt kollégánk és barátunk, Ujj Zoltán legemlékezetesebb riportjait hallgathatjuk meg.
Ujj Zoltán kivételesen lelkes és felkészült sportszervező volt, a Zöldgömb Sportegyesület és az Ultrafutók Országos Szövetségének elnöke, és hosszú idő óta a Civil Rádió szerkesztője és önkéntes segítője.
A sport volt a szenvedélye, de egyáltalán nem volt szakbarbár. Humanista volt, aki ismerte az élet mélyebb összefüggéseit és a sportot a jobb emberré válás eszközének tekintette. Jó volt vele együtt lenni, jó ismét hallgatni őt.
Másodikként Túróczy Gergely Málenkij Rockot című műsorát választottam. Szeretem egy rádióműsorban, ha távoli világba visz el, legyen akár földrajzi, kulturális vagy gondolkodásbeli távolság.
A Málenkij Rockot az orosz rockzene bemutatásával mindhárom kritériumot teljesíti, most azonban nem csupán egy távoli világba utazunk, hanem távoli világokba: az orosz rock és a keleti, indiai zene, az orosz életérzés és a hindu létszemlélet találkozásának lehetünk tanúi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .