2012. 10. 28. Hallgassuk újra – Géczi Gábor

2012. október 28-án nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy kiválasszak két egyórást (vagy egy kétórás) műsort a megelőző hétről, és ismétlésre ajánljam.

Emiatt számos műsort hallgattam meg, a többségébe persze csak belehallgattam. Általában véve megint csak azt tudom mondani, hogy igen színes a Civil Rádió műsorképe és sok nagyon színvonalas műsorunk van. (Az október 23-i hosszú hétvége miatt több ismétlés volt, de ennek dacára, vagy éppen ezért.)

A beszélgetős műsorokban valamit javult a helyzet, mert a korábban zenét következetesen nem bejátszók is legalább két zenei felvétellel vagy azok részletével színesítették műsorukat.

A Vendég a Civilben c. műsor (2012. okt. 20. szombat 10-11h), ahol többnyire az Eper rádió szerepel, most egy angol nyelvű DJ (Roberto Rizzo) játszotta le playlist-jét. A zene jó volt, mert az emberi hang, mint hangszer volt a címe és viszonylag színvonalas válogatás volt. DE (mint azt már júliusban is jeleztem) nagyon kellene az elejére és a végére egy szignál, ami némileg tájékoztatja a hallgatót, milyen műsor is ez!

Tudom, hogy a weboldalunkkal sok gond van. Mégis jó lenne, és megkönnyítené a tájékozódást, ha MŰSOROK link alatt megjelölt időpontok stimmelnének az egyes műsorok ismertetőjénél lévő időpontokkal, pláne a tényleges adás időpontjával. (Többségében oké, de számos meglepetés ért!)

Az okt. 28-i  Hallgassuk újra adásba két kolléganőm műsorát ajánlottam a kedves Civil Rádió hallgatóknak.

Az első órában a 2012. október 21-én vasárnap este 7 és 8 óra között elhangzott Kemény kötés c. műsor lesz. Ebben Hajós Vera szerkesztő a gróf Bánffy Miklós Erdélyi történet c. trilógiáját megjelentető Helikon kiadó vezetőjével, Kovács Attila Zoltánnal beszélget, és műből részletek is elhangoznak.

A második órában a Civil Rádió és a Fonó együttműködésében készített Különóra c. sorozatának 2012. október 25-én reggel 9 és 10 óra között elhangzott legutóbbi adása lesz, amiben Tóth Móni szerkesztő vendége Ferenczy György, énekes, hegedűs, gitáros és dalszerző.
(Itt is van egy rejtély, mert Móni műsora hétfőnként van 18-19h között, ez pedig okt. 25-én pénteken reggel 9-10h között volt. Ha változás van, nem árt ha a hallgató tud róla. Javaslom továbbá, hogy a Civil Rádió oldalán legyen ajánló, mert a CR hallgatója azt ismeri leginkább, értelemszerűen ott keresei és nem a Facebook vagy a Pikantheria oldalán.)

Több kollégámmal ellentétben (tisztelet a kevés számú kivételnek), aki Hallgassuk újrát csinál, vagy kellene neki, én szívesen fel is konferálom. Meg is teszem, ha ma este vagy holnap sikerül telefonvégre kapnom egy technikus kollégát.

Üdv
Géczi Gábor
szerk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .