A Stop Soros törvény el fogja lehetetleníteni a civil szférát – állítják a civilek.

Mit tartalmaz ez a törvény és mi vele a gond? Milyen más támadások érik a civileket?

A Stop Soros törvényjavaslat tulajdonképpen három pilléren alapszik.

Az első, hogy a migrációt propagáló és az illegális határátlépőket támogató szervezeteknek regisztrációs kötelezettségük lesz. A második, hogy ezeknek a szervezeteknek „bevándorlási finanszírozási illetéket” kell fizetniük a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatások után, amely 25 százalékra rúg. Ez egyfajta „kompenzáció” azért, hogy a magyar költségvetésből finanszírozott határvédelem ellen dolgoznak. A harmadik elem pedig, az idegenrendészeti távoltartás, amely olyan személyekre vonatkozna, akik sértik hazánk nemzetbiztonsági érdekeit.

Valójában, ha egy valóban illegális migrációt segítő embercsempész társaság legalizálni szeretné tevékenységét, ez a törvénycsomag tökéletes biztonságot és lehetőséget nyújt számukra. Gondoljuk csak meg – a törvény felkínálja az embercsempészeknek, hogy jegyezzenek be egy alapítványt, amelynek keretében illegális bevándorlókat segítenek átjutni határokon, cserébe befizetik az államnak illetékként bevételük 25%-át, s tulajdonképpen ezzel le is van tudva a dolog… Ha másra nem is, erre kifejezetten alkalmas a törvénycsomag.

A műsorban erről, s ezen dilemmákról Kováts Andrással a Menedék Egyesület elnökével, Gerencsér Balázzsal, a NIOK ügyvezetőjével és Sebály Bettinával, az AVM aktivistájával beszélgettünk.                                                                                                                                         A műsort szerkesztette és vezette: Lőrincz Marcell és Black Izabella.

Civil Rádió 2018.01.31.

 

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .