Büszkeség, méltóság…

A júniusi PRIDE hónaphoz (is) kapcsolódva a Civil Rádió elindította Emberek vagyunk, nem propaganda elnevezésű podcast csatornáját, amelyben olyan projekteket, embereket és közösségeket mutatunk be, akik tesznek a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen.

Luxus, ha ma Magyarországon valaki úgy élhet, hogy nem küszködik a körülményeivel, nem éri az életének semmilyen területén diszkrimináció, és nem érzi magát tehetetlennek azzal kapcsolatban, hogy változtasson a helyzetén. Én ez utóbbit érzem a legnagyobb falatnak; a dermedt frusztrációt cselekvésbe átfordítani, ilyen manipulatív politikai és felhergelt társadalmi környezetben. De egyáltalán nem világmegváltásra gondolok – saját magunkért, a szeretteinkért és a mikrokörnyezetünkben lévőkért talán a legapróbbnak tűnő dolgokkal is sokat tehetünk. Odafigyeléssel, kedvességgel, vagy akár csak azzal a mondattal, hogy „itt vagyok neked”.

(Nagy Szilvia, a Budapest Pride volt elnökének mondatai, amelyek a 2018-as Pride megnyitón hangzottak el.)

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .