Csak átmenetileg lefékeztünk, vagy változtatni is tudunk?

A NIOK (Nonprofit Információs és Oktatóközpont) ügyvezetőjével, Gerencsér Balázzsal beszélget a Civil Rádióban Péterfi Ferenc arról, hogyan reagált a hazai civil-nonprofit szektor a vírusválság drasztikus belobbanására, s hogyan dolgozott a segítő szolgáltatásokat profi módon biztosító NIOK ebben a helyzetben az elmúlt hónapokban.
A civilek gyors „rámozdulása” a segítésre, de a kiszolgáltatottság fokozott megjelenése is – egyszerre érezhető március óta.
Hogyan tovább? A fogyasztói társadalom elképesztően uralja a világunkta, de ez az időszak bemutatta, hogy lehet visszafogottan fogyasztani, egymásra jobban figyelni és a környezetet, a csendet megélni.
Hogy mi marad ebből a válságot követően: visszarohanás a korábbi életünkbe, vagy képesek vagyunk a változtatásra – ezek ma még nyitott kérdések.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

One Response to Csak átmenetileg lefékeztünk, vagy változtatni is tudunk?

  1. Paszabi János szerint:

    Tisztelt Szerkesztőség!
    A főváros közigazgatási kerületekre oszlik, azonban van egy másik felosztási szempont is. A közterület- és városrész nevekről szóló fővárosi rendelet kb. kétszáz városrészt nevez meg és határait is leírja. A városrésznév történelmileg kialakult földrajzi név, amely segíti a tájékozódást és hagyományt őriz. A wikipédián megtalálható Budapest városrész neveinek listája. A városrész tehát elvileg a helyi közösség élettere, kis helyi identitás, csak nem rendelkezik tételes önkormányzati jogokkal. Pedig lehetne, csak akarni kell.
    Lásd Pesthidegkút, Káposztásmegyer, Külső-Ferencváros.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .