Felhívás – csontvelő donort keresnek…

Honti Kata

Honti Kata 26 éves, vidám természetű sziklamászó egy rutin vérvétel kapcsán, teljesen váratlanul szembesült a ténnyel: súlyos beteg, akut leukémiát, azaz fehérvérűséget diagnosztizáltak nála.

Kati hetek óta kórházban van, és elkerülhetetlenül csontvelő-átültetésre szorul. Kevesen tudják, hogy ehhez csontvelő-, pontosabban őssejt-donorra van szükség.

Van, ahol ezrek jelentkeznek donornak, míg nálunk kevéssé ismert ez a fontos segítési lehetőség. Arra, hogy valakinek ideális donorsejteket találjanak kb. 1:10.000 az esély, rengeteg felajánlás kell, mire egyetlen is sikeres lehet. Talán épp ÖN az, aki biztosítani tudja Kati számára a gyógyulást jelentő sejteket!

Fontos: maga az őssejt-adás egy kb. 3 órás, véradás-szerű beavatkozás. Minimális kellemetlenséggel járó – művelet, amire csak akkor kerül sor, ha Ön a sors kegyeltje, aki életet menthet! Kati betegsége sajnos nagyon gyors lefolyású, ezért mielőbb segítségre van szüksége!

Ezért kérjük, Ön is jelentkezzen őssejt-donornak!

Bővebb információt a donorrá válásról itt találhat:

https://www.facebook.com/event.php?eid=276125905751054

Részletek: https://www.ovsz.hu/hu/csv/ossejt-donoroknak-szolo-informaciok

SPOT

SPOT_1

A soron következő véradás helyszínek és időpontok:

November 05. szombat (munkanap!) OVSZ, Bp. XI. Karolina út 19-21. 7:00-19:00

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .