GÉCZI GÁBOR

2001 óta önkéntesként dolgozom a Civil Rádióban.

Fontosnak tartom, a Civil Rádiónak az itthoni közösségi rádiókon, de általában a magyarországi rádiókon belüli különleges célkitűzéseinek, egyedi és sok tekintetben egyetlenként megszólaló, független hangjának megőrzését.
Szintén fontos, hogy mint helyi közösségi rádióadó a polgárok, azok közösségei, civil szervezetei számára kínáljon a jövőben is folyamatos megszólalási lehetőséget. Ez nem zárja ki, sőt igényli, hogy a műsorok színvonalát, hallgatottságát javítani kell. Ehhez még az eddigieknél is következetesebben szükségesnek tartom a nálunk műsort készítő kollegák kötelességeit és jogait az önkéntes szerződésben rögzíteni, és mindegyikükkel aláíratni. Ugyanakkor egy rövid rádiós alapképzést elengedhetetlennek tartok számukra. Fontos az időnkénti monitoring, még ha csak a Hallgassuk újra formájában is.

Pénzügyi működés, önfenntartás biztosítása:
Javaslom a hatályos Média Törvényben lévő óránkénti 6 perc reklámot maximálisan kihasználni. Lehetőleg kulturális és társadalmi célú hirdetésekkel (erre is van fizetőképes igény), de egy szigorú szűrővel bizonyos termékek és szolgáltatások reklámjaival is.
Az önkéntes szerződésben legyen egy pont, amiben szorgalmazzuk, hogy minden műsorkészítő törekedjen szponzorokat találni, de ezt kötelezővé nem tenném. Jobb megoldásnak látom, ha erre egy vagy két fizetett munkatársat alkalmaz a CR, mihelyt erre van lehetősége.
Bizonyos projektekre, műsorokra, technikai segítségre elképzelhetőnek tartok szerződést kötni gazdasági, kulturális még akár önkormányzati szervezetekkel is. Politikai pártokkal, államhatalmi szervekkel továbbra sem.
Az itthoni és a külföldi pályázati lehetőségeket továbbra is fontos pénzforrásnak gondolom, de amint lehet, erre is egy külön fizetett kollégát kell alkalmazni.

Közösségi médiumok, így közösségi rádiózás nélkül nincs média pluralizmus, nincs igazi médiatudatosság. Mi vagyunk a sokszínűség, az interkulturalitás letéteményesei.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

One Response to GÉCZI GÁBOR

  1. Gosztonyi Géza szerint:

    Nem kérdéses, hogy ő a legjobb jelölt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .