Honnan ismerős?

…”Norvég” ugye? Vagy mégsem? …Finn?                                                                                    Sem ez sem az.

“A Helsinki Bizottság “neve arra utal, hogy 1975-ben Helsinkiben írták alá Európa és Észak-Amerika számos országának kormányai a Helsinki záróokmányt, amelyben kötelezettséget vállaltak, hogy tiszteletben tartják az emberi jogokat, a lelkiismeret szabadságát, biztosítják a vélemény-nyilvánítás szabadságát és az információk szabad áramlását. A szervezet mércéje az Emberi Jogok Európai Egyezménye és az Európai Unió Alapjogi Chartája. Kiemelt figyelmet fordít a kínzás tilalma, a személyi szabadság, a védelemhez való jog és az egyenlő bánásmód követelményeinek érvényesülésre. A Helsinki Bizottság a menekülők, oltalomra szoruló külföldiek és fogvatartottak jogainak, valamint a demokratikus jogállam intézményrendszerének elkötelezett védelmezője.” (Wiki)

A nemzeti konzultáció hamisan feltett hamis kérdése miatt indított eljárást a Magyar Helsinki Bizottság. Zádori Zsoltot, a szervezet sajtófelelősét Görög Mása kérdezte.

Civil Rádió 2017.12.14.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.