Kormány és kereszt

Avagy politika és katolicizmus.
Jobb vagy baloldali a katolikus egyház? Különbözik-e a katolikus egyház egyetemes küldetése a hazai keresztény egyházi közösségek céljaitól? Mennyire lehet független az az egyház, amely önálló gazdasági erőforrásait a második világháború után elvesztette? Mennyire fogékony egy szekularizált társadalom a katolikus köntösbe bújtatott erényekre? Milyen jelentőséggel bírhat a magyar hívők szempontjából, hogy az európai katolicizmus a világ katolicizmusában egyre kevésbé domináns?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel szeptember 12-én a Párbeszéd Házában az Eötvös Csoport és a Társadalmi Reflexió Intézet közös rendezvényén. Előadást tart Botos Máté, történész, és Török Csaba, teológus. A rendezvényt moderálja: Sólyom László és Jakab András.
Az Eötvös József Csoportot 2015 márciusában alapították azzal a céllal, hogy a közbeszéd színvonalának romlását a közéleti kérdések színvonalas és őszinte megvitatására alkalmas nyilvános események, vitaestek szervezésével ellensúlyozza. A rendezvény nyilvános, azon minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.
Időpont: 2018. szeptember 12. (szerda) 17:00
Helyszín: Párbeszéd Háza, 1085 Budapest, Horánszky u. 20. Pázmány terem
Az egyik előadóval, Botos Máté, történésszel Péterfi Ferenc beszélgetett.
Civil Rádió 2018.08.22.

 

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .