Közigazgatási bíráskodás?

„Annak az egyetlen dolognak szeretnék hangot adni, hogy mi, akik odavisszük az állampolgárokat a bíróság elé, rettenetesen aggódunk. De egészen nyugodtan merem azt is mondani, hogy iszonyatosan félünk. Félünk azért, mert sok éve a jogállam folyamatos pusztításának vagyunk tanúi, és nehogy félreértés essen, nem pártpolitizálok. Egyáltalán nem azt teszem. Hanem a napi ügyvédi, jogi gyakorlatunkban tapasztaljuk a jogállam rohamos leépülését. És úgy érezzük, hogy a közigazgatási bíráskodás megteremtése ebben egy újabb lépcsőfok. Egyszersmind természetesen félünk attól is, hogy egyébként egy kísérleti lombik, és majd követi mindenféle, ami itt beválik, és az állampolgárok joghoz jutása újabb és újabb korlátozásának leszünk az asszisztensei… „  (Dr. Kende Péter, ügyvéd)

A Civil Leletek című műsor összefoglalója az Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesület 2019. április 8-án a közigazgatási bíráskodás rendszeréről tartott konferenciájáról. Szerkesztette: Vág András.

FRISSÍTÉS: A kormány 2019.05.29-i ülésén úgy döntött, hogy határidő nélkül elhalasztja a közigazgatási bírósági rendszer bevezetését. Forrás: https://index.hu/belfold/2019/05/30/kormanyinfo_135_gulyas_gergely_varga_mihaly_hollik_istvan_ep-valasztas_gazdasagvedelmi_akcioterv/#

Civil Rádió, 2019.05.04.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .