Köztársaságot! – „Ostobaság helyett az értelem, pökhendiség helyett az alázat”

Köztársaságot! – „Ostobaság helyett az értelem, pökhendiség helyett az alázat – a Vörösmarty Gimnáziumban szeptember 1-én kikiáltották a Szellemi Köztársaságot

A gimnázium tanárai a tanévnyitón, a diákjaik előtt felolvasták kiáltványukat, amelyben kinyilvánítják, hogy „olyan iskolát őriznek meg, ahol hazudozás helyett az őszinteség, közöny helyett a megértés, ostobaság helyett az értelem, pökhendiség helyett az alázat, gyűlölködés helyett a bizalom marad a zsinórmérték”.

Erről a meglepő bejelentésről beszélgetünk a Civil Rádió stúdiójában Takács Gergellyel, a gimnázium történelem szakos tanárával.
Riporter: Péterfi Ferenc és Dudok Dávid

A teljes kiáltvány szövege, amelyet az iskola 47 tanára írt alá:

„Mi, a Vörösmarty Mihály Gimnázium alulírott tanárai, itt, a 2023-24-es tanévnyitón, a jelenlévő diákjaink elött kinyilvánítjuk, hogy minden külső kényszer ellenére megőrizzük iskolánkat olyannak, amilyennek megismertük és megszerettük.
Olyan iskolának, ahol hazudozás helyett az őszinteség, közöny helyett a megértés, ostobaság helyett az értelem, pökhendiség helyett az alázat, gyűlölködés helyett a tisztelet, kétség helyett a bizalom szolgál továbbra is munkánk zsinórmértékéül.
Kinyilvánítjuk továbbá, hogy olyan utasításnak, szabálynak, bárkitől is származzon, nem fogunk megfelelni, ami erkölcseinkkel vagy szakmai hitvallásunkkal összeegyeztethetetlen.
Mindezek nyomatékosítására, itt és most, kikiáltjuk a Vörösmarty Szellemi Köztársaságot!”

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .