Legyél Te is TOVÁBBADÓ!

Néhány nap alatt nagy mozgásokat – igazi civil mozgalmat indított el Fernezelyi Márton és környezete.
Azoknak írtak röviden és nagyon mértéktartó szavakkal, első lépésekként a saját kapcsolati hálójukban egy felhívást, akik – gyermekes családok lévén – február közepén adóvisszatérítés révén visszakapják az NAV-tól a befizetett éves személyi jövedelemadójukat.
Arról gondolkodnak, hogy ez a pénz valahonnan nagyon fog hiányozni, s felajánlásként – az összeget, esetleg annak egy részét, bizonyos arányát – fizessék be, adományozzák jó ügyekre, keressenek a környezetükben (vagy országos szinten) olyan dolgokat, cselekvéseket, ügyeket amelyek a közjóra irányulnak.

Kis történetek születnek a Facebook megszólalásokban, azok vallanak – tömjénezés és hangoskodás nélkül -, akikben szintén pislákolt a gondolat, ha megengedhetik maguknak, valami jót kellene kezdeni ezekkel az adóvisszatérítésekkel. Hogy forrásai legyenek rászoruló cselekvéseknek, folyamatoknak.

Tovabbadó.hu vagy a Facebookon szintén a Továbbadó csoportot érdemes keresni – és ennek akár már az olvasása feltölthet bennünket. Már az erről való felelős gondolkodás – és annak népszerűsége is megérte.
Hát még, ami ezekből kibontakozhat.

Péterfi Ferenc interjúja a Civil Rádióban.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .