NAGY VÁLTOZÁSOK

Kedves Civil Rádiósok,
Az elmúlt 2-3 év számtalan nehézséget hozott az életünkben, gyakorlatilag az is a csodával határos, hogy még mindig működünk és szól a rádió. Tavaly, amikor a nagygyűléseken és különböző kisebb munkacsoportokban a jövőnket terveztük, folyamatosan felvetődött a markáns változás és változtatás kényszere, de egyben az igénye is, amelyet Ti is megfogalmaztatok számtalan módon.

A frekvenciára való pályázást is attól tettük függővé, hogy vajon van-e elég erőnk megújulni és átalakulni, lesznek-e olyan emberek, akik új erővel és hittel tudnak nekilendülni az előttünk álló – akkor még csak remélt – hét évnek.

Novemberben kiderült, hogy a médiatanács döntése alapján újabb hét évig a Civil Rádió szólalhat meg az éterben a 98 MHz frekvencián, december végén pedig aláírtuk a médiaszolgáltatási szerződésünket. Azóta gyakorlatilag folyamatosan kerestük a túlélést biztosító lehetőséget – akrobata módjára igyekeztünk olyan együttműködő partnereket, támogatókat találni, akik nem akarnak rádiónk küldetésén változtatni, nem kívánnak átformálni minket, hanem respektálva eddigi missziónkat, támogatnak minket, és részt vesznek szakmai fejlődésünkben is.

A sok tárgyalásból úgy tűnik, két partnerrel tudunk majd hosszú távú együttműködést kialakítani – egyrészt egy nemzetközi magánegyetemmel, másrészt a Neston elnevezésű internetes rádióval. A tárgyalások jelenlegi állása szerint az egyetem gyakorlati képzésébe kapcsolódnánk be, de ennek az együttműködésnek a részletei még kidolgozás alatt állnak. A Neston rádióval hónapokon keresztül egyeztettünk és a kuratórium, valamint a szerkesztőbizottság is, csak a mai napon hozta meg végleges döntését, amelynek megfelelően szoros szakmai együttműködést alakítunk ki a Nestonnal.

Ez gyakorlatilag az egész rádió életére kihatással lesz – május végétől a Neston stábja készíti a Civil Rádió hétköznap délelőtti műsorait 7-12.00 között ’Neston délelőtt a Civil Rádióban’ műsorcímmel. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mi saját délelőtti műsoraink és stábjaink megszűnnének működni, van elég műsoridőnk és tartalékunk, hogy mindenkivel egyeztetve, minden stábnak és műsornak megtaláljuk a jövőbeli helyét.

A Neston csapatától friss hangzást, ismertségünk, hallgatottságunk jelentős növelését és rádiónk fejlesztését várjuk el. Nekünk azon kell dolgoznunk, hogy a Neston által behozott frissebb, a jelenkor rádiózásának megfelelőbb hangzásvilágot mi is megteremtsük, és a műsorstruktúránkat ennek megfelelően alakítsuk át. Az új műsorszerkezettel kapcsolatos elképzeléseket és irányokat a szerkesztőbizottság szintén ma tárgyalta, így azonnal elkezdjük mindenkivel a személyes egyeztetéseket is.

Értékeinken, alapvető küldetésünkön és a minket más médiumoktól megkülönböztető tematikán nem kívánunk változtatni, de szeretnénk egy hallgatóbarát, hangzásvilágában, megjelenésében modernebb, népszerűbb és hallgatottabb médiummá tenni a Civil Rádiót.

Kérünk Titeket, segítsetek nekünk ebben, vegyetek részt az átalakulásban, újítsuk meg a Civil Rádiót együtt!

Péterfi Ferenc elnök
Pogány György főszerkesztő
Cserháti Ákos igazgató

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .