SZERKBIZ 2013.02.07.

SZERKESZTŐBIZOTTSÁGI EMLÉKEZTETŐ
2013. FEBRUÁR 7. 18.00-20.00

Jelenlévők: Bányay Géza, Cserháti Ákos, Görög Mária, Hajós Vera, Horváth Ezüst Kálmán, Kelemen Gábor, Nagy Helga, Németh Péter, Péterfi Ferenc, Pogány György, Ruzsa Viktor, Szabó András, Tóth Mónika.

Tervezett napirendi pontok:
1. Általános monitorozási rendszer kitalálása, a legutóbbi ülésen felvetődött csütörtök reggeli magazinműsor monitorozása, illetőleg új emberek, stábok, műsorok mentorálási rendszerének kitalálása
2. 1%-os kampány
3. A Civil Rádió Kiskátéjának, illetőleg a benne foglaltaknak a frissítése
4. A belső kommunikációval kapcsolatos teendők
5. Tájékoztatás a Civil Rádió aktuális anyagi és szervezeti helyzetéről
Felvetett napirend: A Civil Rádió főszerkesztői teendőinek, a főszerkesztő személyének megtárgyalása. A napirendi pontot a szerkesztőbizottság döntése értelmében, 2 igen és 11 nem szavazat mellett a következő szerkesztőbizottsági ülésre helyezte át.

I. Általános monitorozási rendszer kitalálása
A szerkesztőbizottsági tagok egybehangzó véleménye szerint nagyon fontos lenne egy olyan monitorozási rendszer felállítása és működtetése, amely
· rendszeres,
· kiszűri a gyengébb minőségű műsorokat, hogy segítse feljavítani azokat.
Egy összetettebb monitorozási rendszert a jelenlegi helyzetben egyelőre nem tudunk felállítani, de minden szerkesztőbizottsági ülésen rendszeresen véleményezésre kerülhet 1-2 műsor. Műsor monitorozására minden szerkesztőbizottsági ülésen lehet javaslatot tenni. A monitorozás során egy kiválasztott műsort:
· minimum 3 szerkesztőbizottsági tag hallgat meg,
· egy műsorból is legalább 2 adást kell meghallgatni.
Továbbá a nyílt szerkesztőbizottsági ülésekre minden alkalommal meg kell hívni az érintett műsorkészítőket.
A következő ülésre a szerkesztőbizottsági tagok két műsort ajánlottak, amelyek meghallgatására és nyilvános véleményezésére 3-3 tag jelentkezett:
· Zöld út (Hajós Vera, Pogány György, Ruzsa Viktor)
· Meghökkentő dalszínház (Görög Mária, Péterfi Ferenc, Tóth Móni)
Az új emberek mentorálása, képzése egy következő ülésen kerülhet napirendre – a mentorálási rendszer alapjait összefoglaló anyagot Hajós Veronika és Szabó András készíti majd el és küldi el a tagoknak.
Németh Péter felvetése volt, hogy készüljön egy olyan formanyomtatvány, amelyet a hozzánk jelentkező újoncokkal kitöltetünk – ebből alapvetően megismerhetjük a hozzánk jelentkezők érdeklődési területeit, motivációit. A formanyomtatványnak tartalmaznia kell egy rövidebb információs anyagot is a Civil Rádióról, amely alapján a jelentkező eldöntheti, hogy valóban nálunk akar-e önkéntesként dolgozni. A formanyomtatvány elkészítését Németh Péter vállalta, amelyben Cserháti Ákos segít neki.
Felmerült a pénzes képzések szervezése is – erről hosszasabban nem folyt párbeszéd a jelenlegi ülésen.

II. A Civil Rádió 1%-os kampánya
Az 1%-os kampányunkban új csatornákat is ki kell próbálnunk és új hirdetési anyagokat is készítenünk kell. A saját weboldalunkon nagyobb nyomatékkal kellene szerepelnie az 1%-os felajánlásnak, a facebookon folyamatosan jelen kell lenni, és új hangzószpotokra is szükségünk van.
Felvetődött, hogy más szervezetek hirdessenek nálunk, erről a szerkesztőbizottság szavazással az alábbiak szerint döntött:
Más civil szervezetek a műsorainkban beszélhetnek arról, hogy gyűjtik az 1%-os felajánlásokat, megemlíthetik weboldalukat is, de adószámukat ne mondhassák be.
Viszont minden műsorkészítőnk felé jelezzük, hogy műsoraikban hívják fel a figyelmet és ajánlják is a Civil Rádiót, mint 1%-os nonprofit szervezetet.
Erről menjen ki egy körlevél a listára, amelynek felelőse Cserháti Ákos.
A marketingcsoport vállalta, hogy új hangzószpotokat ötleteit felvázolja és az 1%-os kampány arculati elemeire is tesz majd javaslatot.

III. A Civil Rádió Kiskátéjának, illetőleg a benne foglaltaknak a frissítése
A Kiskátéról idő hiányában hosszabb vita nem alakult ki, a szerkesztőbizottság megkérte Géczi Gábort és Pogány Györgyöt, hogy közösen dolgozzák át a Kiskátét, és egy következő ülésre terjesszék be a módosított változatot.

IV. Tájékoztatás a Civil Rádió aktuális anyagi és szervezeti helyzetéről
A szerkesztőbizottsági ülés végén rövid tájékoztató hangzott el a Civil Rádió pillanatnyi anyagi helyzetéről.

A következő szerkesztőbizottsági ülés időpontja: 2013. február 22., péntek, 16:30.

Ajánlások a következő ülések témáiként:
· A főszerkesztői pozíció megvitatása
· Mentorálási, képzési rendszer kidolgozása (Hajós Veronika, Szabó András)
· A kiskáté frissítése (Géczi Gábor, Pogány György)
· Két műsor monitorozása (Zöld út, Meghökkentő dalszínház). A műsorok az alábbi linkről elérhetőek: https://civilftp.civilradio.hu/monitorozas.html
· A Civil Rádió anyagi helyzete

Budapest, 2013. február 7.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .