VÁLASZTÁS

A rádió fő vezető szerve, a Kuratórium megújul, a korábbi tagok közül elbúcsúztak megbízatásuktól  Brüll Edit, Berek Péter, Gosztonyi Géza és  LilingTamá, Új Zolit sajnos, elveszítettük. Az alapítók a továbbra is dolgozó Bányay Géza, Hajós Vera és Péterfi Ferenc mellé három új tagot hívtak meg a testületbe Németh Péter, Pogány György és Szabó András személyében.  A nyolc tagú kuratórium további két szabad tisztségére – az alapítók döntésének megfelelően – közösségünk delegálhat tagokat.

December 9-ig várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vállalnának kuratóriumi tisztséget és még aktívabban segítenék a Civil Rádiót.  Jelentkezni, esetleg mást jelölni itt az oldal alján a hozzászólásokban lehet.

A JELENTKEZÉS MÓDJA

Írj egy pár sort magadról, mit csinálsz, mióta rádiózol, és mit képviselnél a kuratóriumban. Ha mást ajánlasz, írd le róla, hogy miért! Valamennyi jelentkezés azonnal megjelenik a nyilvánosság előtt, a mással foglalkozó hozzászólásokat viszont el fogjuk távolítani.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

16 Responses to VÁLASZTÁS

 1. Bara Péter szerint:

  Rádiónkat, az önkéntes és hivatásos tagok emberi, szakmai értékeinek közelítő ismeretében, és a frekvenciával adott lehetőség birtokában önfenntartóvá kívánom tenni . Lassan, nem kapkodva.
  2010 májusa óta önkéntesként dolgozom a Civilnek.

 2. Bara Péter szerint:

  Még néhány javaslat: Tóth Móni ( a közösségi rádiók nem csak hazai világának nagy ismerője), Ruzsa Viktor, „Túró” ( csak a fedőnevét ismerem 🙂 , Görög Mária.

 3. Romsics Balázs szerint:

  Kedves Mindenki!

  Én jelölném magamat.

  Üdvözlettel: Romsics Balázs

 4. Bara Péter szerint:

  Valóban! A Romsics Balázst lehagytam, támogatom!!!!!!!!!!!!!

 5. Kelemen Gábor szerint:

  A Civil Rádió egy nagy potenciálú szervezet! De ez a mai időben nem elég. Tele emberi értékekkel és olyan kapcsolatokkal amik egy médiába jártas közösségre jellemzőek. A média hatalom! Vajon ki tudjuk-e ezt használni? Ez most a kérdés, mert ezzel együtt jár az is, hogy talpon tudunk maradni, sőt, nem csak talpon, hanem jelentős tényezővé válni a médiapiacon, ahol kevés, vagy inkább nagyon kevés az emberi hang. A Civil ilyen, kell legyen rá kereslet. Van is. Legfőképpen cselekedni kellene együtt, nem tisztségeket pályázni, de ha egy tenni akaró csapat áll össze, akkor lehetséges a siker, nem csak a széthúzás. Tehát állok elébe. De csak egy jó csapattal! Ki jön még?

 6. Thuróczy Gergely szerint:

  Köszönöm, de tisztelettel elhárítom a fene nagy tisztességet: idén múlt 20 éve, hogy elkezdtem szabadrádiózni, ez már legalábbis a 4. – hanem az 5-6. – rádióm, velem már jóformán minden megesett, ami élmény csak érheti az embert szervezetüzemeltetési szinten (beleértve a SZARÁMASZER irodavezetését is 3 esztendőn át), nem vágyom újabbakra – amíg van kedvem-időm, műsorolok, továbbra is csupán ennyi a vállalásom. Tehát: nem szeretném jelöl(tet)ni magam a kuratóriumi pozícióra. Szombaton abban maradtunk elvileg, hogy enmagukat jelölők jelentkezését várjuk – úgyhogy félre a szemérmetességgel, előtérbe azokkal, akik erőt-egészséget-elhivatottságot éreznek magukban! Jöjjenek a fiatalok… Üdv: Túró (Thuróczy Gergely)

 7. próba szerencse,én is jelentkezek.
  15 éves civilrádiózás után ezt nyugodt szivvel megtehetem,eddig nem okoztam csalódást.

 8. Ruzsa Viktor szerint:

  Kedves Kollégák!

  Rádiónk válaszút előtt áll: Vagy rábízzuk magunkat hozzáértő kezekre, vagy mindörökre elvesztünk. A rohanó világ, a mélyülő gazdasági válság – senkinek nem kell részletezni. Ez a fenti feltétel mindkét nagy egységünkre igaz. Melyik ez a két nagy egység? Az első nagy egység, amelynek köszönhetően meg tudunk szólalni, a technikai apparátus (igenis, még több fizetett főállású szakértő technikusra van szükség, továbbá folyamatosan megújuló, karbantartott berendezésekre van szükség, olyanokra, amelyek lehetőleg nem magánemberektől származnak, tehát nem a saját informatikai berendezésüket viszik fel a hegyre, ahogy Balázs ezt talán már nem egy ízben tette). A másik nagy egység a rezsiköltségek, kiadások fedezése, tehát a rádió folyamatos működtetése, lehetőség szerint tartalékok, bevételek növelése. Mindehhez marketingtevékenységre van szükség, és olyan emberekre, akik ehhez értenek. A múlt szombati, december 1-i beszélgetésekből egyértelműen kitűnik, hogy e két egységet Görög Mária és Romsics Balázs tudja kordában tartani, ezért fentiekre való hivatkozással én e két embert jelölöm (nem feltételes módban), tehát jelölöm a Civil rádiózásért Alapítvány Kuratóriumának jelenleg betöltetlen két helyére. Jómagam már azt is mély fájdalomnak, és Rádiónk nem pusztán gazdasági, de morális válságának is tekintem, hogy a vezetés néhány hónapja megvált Balázstól, mint fizetett alkalmazottól, kicsit az volt akkor az érzésem, talán nem becsüljük meg eléggé a munkáját. Igen, jó szándékért nem adnak semmit a piacon – mondtam ezt épp szerda esti műsoromban is más hasonló témában, de azért nem lehet mindíg mindent a pénzre fogni! Ha nincs pénz, akkor nem az a megoldás, hogy elküldjük a számunkra kulcsfontosságú, értékes embereket, hanem az a megoldás, hogy előteremtsük azt a pénzt, amennyiért ők főállásban, teljes erőbedobással, mellszélességgel, teljes kapacitással, felelősen tudnak nálunk dolgozni, úgy, hogy a gazdasági helyzetük jobbítása, megélhetésük érdekében ne kelljen máshová menniük. Szeretném hangsúlyozni, hogy e két pozíció betöltéséhez teljes, száz százaléknyi emberre van szükség. Ha Marcsi, mint marketinges, és az ő vezetésével, illetve a Kage által felállított csapattal pénzt tud hozni a CR-nak, akkor ő saját magának is, és Baláznsak is megteremti a főállás, fizetett alkalmazotti jogviszony megteremtésének lehetőségét, tehát száz százalékban tudnák végezni e tevékenységüket – én ezt bizton merem állítani.

  Marcsi & Balázs! Hajrá!

  Kedves Barátaim, kedves Kollégák! Ugye egyetértünk?

  Üdvözlettel,

  Ruzsa Viktor

 9. egyszerü a dolog,meg kell jelenni óriásplakátokon,a dtk és fábry shoban,ezeket sokan nézik és vannak benne értékes emberek.
  aki ezeket el tudja intézni,az nagy ember

 10. Görög Mária szerint:

  Sziasztok!

  Ez most lehetőség arra, hogy felfrissítsük a rádiót, és önjáróvá tegyük. A Civil egy egyedülálló jelenség a mai médiavilágban, és olyan értékeket képvisel és közvetít, amit más médiumok nem engednek meg maguknak. Éppen ezért a hallgatók is egyedi csoportot – célcsoportot jelentenek. Én abban látom a Rádió jövőjét, ha valódi közösségi Rádió leszünk – a rádión belül is, és hallgatói közösségek építésével. A cél a Civil Rádió márkájának megteremtése, hogy vonzó legyen a hallgatók és különféle partnereink számára. Egy jó jövőkép, nagyravágyó és megvalósítható üzleti terv, színvonalas műsorok. No meg egy lazább, közvetlenebb stílus. Csináljuk!

  Szép napot Nektek, Mása

 11. Géczi Gábor szerint:

  2001 óta önkéntesként dolgozom a Civil Rádióban.

  Fontosnak tartom, a Civil Rádiónak az itthoni közösségi rádiókon, de általában a magyarországi rádiókon belüli különleges célkitűzéseinek, egyedi és sok tekintetben egyetlenként megszólaló, független hangjának megőrzését.
  Szintén fontos, hogy mint helyi közösségi rádióadó a polgárok, azok közösségei, civil szervezetei számára kínáljon a jövőben is folyamatos megszólalási lehetőséget. Ez nem zárja ki, sőt igényli, hogy a műsorok színvonalát, hallgatottságát javítani kell. Ehhez még az eddigieknél is következetesebben szükségesnek tartom a nálunk műsort készítő kollegák kötelességeit és jogait az önkéntes szerződésben rögzíteni, és mindegyikükkel aláíratni. Ugyanakkor egy rövid rádiós alapképzést elengedhetetlennek tartok számukra. Fontos az időnkénti monitoring, még ha csak a Hallgassuk újra formájában is.

  Pénzügyi működés, önfenntartás biztosítása:
  Javaslom a hatályos Média Törvényben lévő óránkénti 6 perc reklámot maximálisan kihasználni. Lehetőleg kulturális és társadalmi célú hirdetésekkel (erre is van fizetőképes igény), de egy szigorú szűrővel bizonyos termékek és szolgáltatások reklámjaival is.
  Az önkéntes szerződésben legyen egy pont, amiben szorgalmazzuk, hogy minden műsorkészítő törekedjen szponzorokat találni, de ezt kötelezővé nem tenném. Jobb megoldásnak látom, ha erre egy vagy két fizetett munkatársat alkalmaz a CR, mihelyt erre van lehetősége.
  Bizonyos projektekre, műsorokra, technikai segítségre elképzelhetőnek tartok szerződést kötni gazdasági, kulturális még akár önkormányzati szervezetekkel is. Politikai pártokkal, államhatalmi szervekkel továbbra sem.
  Az itthoni és a külföldi pályázati lehetőségeket továbbra is fontos pénzforrásnak gondolom, de amint lehet, erre is egy külön fizetett kollégát kell alkalmazni.

  Közösségi médiumok, így közösségi rádiózás nélkül nincs média pluralizmus, nincs igazi médiatudatosság. Mi vagyunk a sokszínűség, az interkulturalitás letéteményesei.

  S, hogy ne csupán magamat toljam előtérbe, javasolok továbbá egy másik hölgyet, Gyenes Zsuzsát és a fiatal kollégák közül Várhegyi Andrást. Zsuzsát azért, mert aktív rádiósként is sokat tett a CR-ért, és azóta is, ahol tudja segíti megfontolt javaslataival. Andrást, azért, mert nem csupán mint műsorkészítő csinál minőségi munkát, hanem, szerkesztő bizottsági munkája során is tudja érdemben inspirálni a megújulást.

 12. Máté Bálint szerint:

  Kedves Civilek!

  Görög Máriát javaslom a kuratóriumba.

 13. demeterjudit szerint:

  Már a szerbiznek leírtam, de akkor itt hivatalosan : ajánlom a kuratóriumba Zalka Ilonát, ha megver, akkor is! Felelős, széles látókörű ember, színtiszta kurátor! AVECIVIL! demeterjudit

 14. Farkas Bíborka szerint:

  Sziasztok!

  Czap Ágit és Romsics Balázst javasolnám.

  Üdv mindenkinek: B.

 15. Várhegyi András szerint:

  Kedves Szerkesztők, Rádióstársak!

  Köszönöm a megtisztelő jelölést és a bizalmat, örömmel fogadtam,
  de sajnos nem tudok eleget tenni a felkérésnek egyéb elfoglaltságaim és a „szabadidőm” szűkössége miatt.

  bízom benne, egy másik élethelyzetben, ha ismét felmerül a nevem, lesz lehetőségem indulni a kurátori tagságért, ám most nemet kell, hogy mondjak.

  Az indulóknak sok erőt és nem múló lelkesedést kívánok!
  A magam részéről továbbra is a műsorkészítéssel, valamint a szerkesztőbizottsági – remélem minél aktívabb és gyakoribb – jelenlétemmel veszem ki a részemet a közös munkából.

  Üdvözlettel:
  Várhegyi András
  /Színházi Óra /

 16. Szegő Andor szerint:

  Kedves Civilek!

  Géczi Gábort és Sz Lázár Annát javaslom.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.