Vedd hangosabbra!


A Civil Rádió 23 éve képviseli azokat az embereket, szervezeteket, akik hisznek az alulról jövő kezdeményezések sikerében, jelentőségében, szemléletformáló hatásában. A kezdetekkor, 1993-ban, természetes volt – látva a külföldi példákat, az önkéntes és közösségi alapon működő rádiókat -, hogy erre Magyarországon is szükség van, ez itthon is működhet. Hogy érdemes tenni a rendszerváltás után még kiforratlan, vagy a régi rendszerben is már elavultnak számító alapokon álló közösségek felélesztéséért, újraélesztéséért. A közösségi rádiózás a demokratikus együttműködés megtanulásának, elfogadásának lehetséges színterévé vált, s egyik legfontosabb szereplője a budapesti Civil Rádió lett. A mai napig sikerült a frekvenciát és a függetlenségünket megőrizni, a civilek hangját fölerősíteni. Küldetésünk nem változott, csupán még hangsúlyozottabbá vált, hiszen ami a kilencvenes években magától értetődő volt, az mára cseppet sem az. Az, hogy rendszerektől függetlenül szépíthetjük, óvhatjuk környezetünket, hogy az odafordulás, egymásra figyelés értékes és fontos, és hogy a hétköznapjainkat ne a politika, a fenyegetettség és a szembefordulás jellemezze, hanem a kíváncsiság és az együttműködés. A függetlenség nemcsak a szervezet sajátja, hanem a benne dolgozó, rádiózó önkénteseké is. Mindenki a saját világlátásával, szemléletmódjával érdeklődési körének, zenei ízlésének, elköteleződésének megfelelően színesíti a Civil Rádió műsorát.
Jelenlegi kampányunkkal a hallgatókat is szeretnénk bevonni ebbe a munkába, hiszen az adománygyűjtés célja, hogy élő adásóráinkat növeljük és az ehhez szükséges technikai feltételeket kialakítsuk. Egy rádió akkor a legizgalmasabb, ha élőben szól és a hallgató is részese lehet a műsoroknak. Együtt bizonyítsuk be, hogy ami kívülről nézve csupán egy szürke kis porszem, az belülről egy izgalmas, küzdelmes, színes és reményteljes világ. tamogatas.civilradio.hu

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .