Ablakon kidobott pénz?

Budapest X. kerület Bihari utca. Lebontás előtt álló 700 millióból felújított önkormányzati bérlakások. Kilakoltatás előtt álló lakók.

“Áprilisban véget ért a kilakoltatási moratórium”, “az országgyűlés nem tárgyalta a kisgyermekes családok kilakoltatása elleni javaslatot”, “kriminalizálták a hajléktalanságot”.

Csak az ellenzékinek minősített sajtóból és a civil aktivisták üzeneteiből tudunk ezekről a döntéshozók szociális érzéketlenségről árulkodó történésekről. A Város Mindenkié csoport 2009 óta közvetíti a társadalom felé a hajléktalanok, lakhatási szegénységben élők problémáit, szolidaritási akciókat szerveznek, formális útra terelik a kérdéses szituációkat, kilakoltatásokkal kapcsolatban jogi segítséget adnak, az önkormányzatok felé mediátori szerepet is vállalnak, vállalnának, ha készséges fogadtatásban részesülnének. De a hivatal példának okán a 10. kerületi önkormányzat egyáltalán nem fogadja el a csoportot érdekképviseleti szereplőként.

Péterfi Ferenc május 9-én Udvarhelyi Tesszával, A Város Mindenkié csoport munkatársával beszél a Bihari utcai kilakoltatások körül kialakult helyzetről és a 12-ére szervezett szolidaritási tüntetésről.

Május 23-án pedig Sebes György készített interjút Tamás Gáspár Miklóssal a tüntetésen való részvételével és a ottani felszólalásával kapcsolatosan.

Civil Rádió 2018. május

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .