Az év Civil Rádiósa 2012

Az év civil rádiósa díjat az kaphatja, aki a kiváló műsormunkán túl, másban is kimagaslót teljesít, sokat tesz a Civil Rádió fennmaradásáért.

Nekem alapvetően az a tisztem, hogy az év civil rádiósának műsormunkáját értékeljem, elmondjam az értékeit azoknak, akik esetleg nem ismerik. És tényleg… van is mit mondani erről.

Aki idén kapja a díjat már sok éve dolgozik velünk, mégis többször kellett elmondanom neki, hogy nyugodjon meg, egyáltalán nem rossz a hangja a mikrofon mögött, sőt: sokkal jobb, mint az életben. Szemtől szemben néha reszelős, meg undok, a mikrofon mögött valahogy mégis bársonyossá szelídül. És nemcsak a hangja: a megfogalmazásai is: szemtől szemben néha reszelős, sőt: bosszantó és undok. A mikrofon mögött ugyanez valami különleges, szokatlan meglátásmóddá lényegül át, bár azóta is folyton menekül a mikrofontól, mégis szinte minden alkalommal meg lehetne dicsérni.

Aki idén kapja a díjat, olyan műsorokat készített, amelyek kiemelkedtek a Civil szokásos átlagából: különösen érzékenyen figyelt a közélet eseményeire, igyekezett ott lenni, amikor történik valami és tudósított is ezekről. Aki idén kapja a díjat, az olyan gondossággal készítette a műsorait, ami példamutató. Aki idén kapja a díjat, az szisztematikus munkával saját web oldalt és Facebook közösséget is épített a műsora köré.

Aki idén kapja a díjat, mellesleg kulcsszerepet játszott abban, hogy a Civil rádió műszaki berendezései működőképesek legyenek, ha kellett éjszaka vagy vasárnap rohant javítani egy-egy elromlott eszközt, ha kellett a saját számítógépét állította csatarendbe, amíg nem volt más megoldás. Aki idén kapja a díjat, amúgy technikusként kezdte, néha ma is segít a technikai ügyelet ellátásában. Aki idén kapja a díjat….

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .