Bezáruló társadalmi körök és a nyilvánosság szerkezete

Hogyan szabaduljunk meg tőle, vagy hogyan építsünk? A kapcsolati hálónk alakítja a körülményeinket vagy a körülmények alakítják a kapcsolatainkat?  Visszatart vagy előrelendít? A kapcsolati hálók átjárhatósága, a különböző társadalmi csoportok közötti olvasztótégelyek, a kapcsolati tőke szerepe és a társadalmi mobilitás a témája a kapcsolati hálózatokat kutató szakemberrel, Kmetty Zoltán szociológussal, az ELTE adjunktusával készült beszélgetésnek.

A nyilvánosság és a társadalom szerkezetének átalakulása miatt az értelmiség véleményformáló szerepét átvette a hivatásos politikus, megváltoztak a befolyásolási csatornák, a politikai és gazdasági elit megítélése nagyon rossz ma Magyarországon. Miért gondoljuk azt, hogy a társadalmi mobilitás csakis politikai vagy gazdasági kapcsolati hátszéllel valósítható meg? Példa lehet e számunkra ma az “elit”? Kristóf Lucát, az MTA tudományos munkatársát kérdeztük. Műsorvezető: Görög Mása    

Civil Rádió 2018.09.20.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .