Csak egy szál bikinit hoztam el az útra…

A Friedrich-Ebert-Stiftung 2017 őszén kutatást végzett a magyar nők körében, azt vizsgálva, hogy milyen nehézségekkel, problémákkal szembesülnek a hétköznapokban. Felmérésük alapján kiderült, hogy a nők körében leggyakrabban felmerülő probléma, nem is speciálisan női probléma, hanem a megélhetéssel és anyagiakkal kapcsolatos nehézségek. A kérdőíves vizsgálatban a politikát érintő kérdéseknél a válaszadók nem nagyon tudtak olyan pártokat megnevezni, amelyekről úgy gondolták volna, hogy képviselik a magyar nők ügyét. Ennek ellenére a kutatást bemutató “rendezvényen politikusok is kifejtették álláspontjukat.

Az LMP társelnöke, Szél Bernadett úgy gondolja: tény, hogy ma a családról való gondoskodás és a munka közti feszültség, valamint a nők ebből fakadó hátrányai nem jelennek meg kellő súllyal a politikai vitákban. Az MSZP lemondott elnökségének tagja, Bangóné Borbély Ildikó szerint ennek feltétele, hogy javítsák a jellemzően nők által végzett gondoskodói munkakörök bérezését, küszöböljék ki a jól keresőket előnyökhöz juttató családtámogatási rendszer igazságtalanságait. Hegyesi Beátának, a Párbeszéd elnökségi tagjának meggyőződése, hogy az élet minden területén szükség van mindkét nemre. A Fidesz a panelbeszélgetésre szóló meghívást elhárította.”  (Forrás: Civil Hírügynökség)

Dózsa Mariann a kutatás eredményeit összefoglaló kötet egyik szerzőjével, Gregor Anikó, szociológussal beszélgetett.

Civil Rádió 2018.05.22.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .