Családbarátságtalan hajnalok

Belső-Erzsébetváros az élhető bulinegyedről álmodik.

Pontosabban az ott élők. Az idősek, a családosok, a belvárosi élet előnyeit élvezők. Akik nappal ott dolgoznak, oviba járnak, iskolába mennek. Akik életterükként használják a városrész utcáit, parkjait, játszótereit, lépcsőit, udvarait, kávézóit, éttermeit, akik ismerik a sarki fűszerest, a szomszédokat és a kutyáikat is.

A zsidónegyedként, vagy bulinegyedként emlegetett, az adó-hozzájárulásukkal az államot és némiképp az erzsébetvárosi önkormányzatot is gazdagító romkocsmák negyede éjjel fénylő, csillogó attrakció, multikulti izgalom, ismerkedés, bódulat, zene, nappal lestrapált, koszos, büdös és borzasztóan másnapos, a reggel indulóknak irtó lehangoló.

A Demokrácia Most! műsorában az élhető bulinegyedről beszélgettek az érintettek és közreműködők: Kovács Ildikó, építész, belső-erzsébetvárosi lakos, Ongjerth Richárd a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont vezető tanácsadója, urbanista és Bardóczy Sándor tájépítész, szakújságíró.

Civil Rádió 2018.03.14.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .