Egy lépéssel közelebb az igazsághoz…

A Civil Rádiózásért Alapítvány 2019 novemberében peres úton támadta meg a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azon döntését, amelynek értelmében 2019. december 21-én a Civil Rádiónak el kellett némulnia az éterben.

Tudtuk, hogy a peres eljárás nem feltétlenül eredményezi majd a 25 éves frekvencián való megszólalás visszaszerzését – nem azt veszítettük el, aminek tulajdona valaha is a miénk volt. Soha nem kérdőjeleztük meg, hogy a frekvenciák tulajdona közös állami, nemzeti tulajdon, amelynek szétosztását egy hatóságnak, vagy szakmai grémiumnak kellene elvégeznie. Többről van szó, mint a Civil Rádió ügyéről.

A Fővárosi Törvényszék elutasította keresetünket. Úgy érezzük azonban, az első fokon született döntés a jelenleg hatályos médiatörvény tükrében tudta csak vizsgálni az esetünket. Fellebbezünk, hogy a lépésünk közelebb vihessen minket egy igazságosabb és méltányosabb szabályozás kivívásához.

A mi érveink alapját az adja, hogy a médiahatóság ellenőrzési, szabályozási metódusa egyáltalán nem áll összhangban a mindennapi gyakorlattal, illetve az alaptörvény sajtószabadságra vonatkozó alapelveivel, s nélkülözi mindazokat a közösségi értékeket, amelyek az általunk képviselt médiumok működésének legfontosabb elemei.
Célunk, hogy az Alkotmánybíróság vagy az európai értékeket és jogokat védő platformok elé állva érveinkkel tegyünk a magyar sajtó szabadságáért, és megakadályozzuk más szabad médiumok elhallgattatását. E cél elérésében a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet és a Mérték Médiaműhely segít minket.

Civil Rádiózásért Alapítvány kuratóriuma

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .