Éjszakai Járókelő

2014-ben a Járókelő.hu elnyerte a SozialMarie társadalmi innovációs díját.Az online platform működésének alapelve, hogy a közterületeken észlelt problémák megoldását segíti. Az állampolgároknak (járókelőknek) nem kell megkeresniük a megoldás érdekében az illetékes hatóságokat, hanem könnyen kezelhető formában feltölthetik azokat a honlapra. A probléma leírása és kategorizálása mellett megjelölhetik annak helyét és képet, videót is csatolhatnak hozzá. Ezt követően a Járókelő.hu ügykezelői ellenőrzik a bejegyzést, megkeresik a probléma megoldásáért felelős hatóságot, céget vagy szervezetet. Az ügy előrehaladásáról értesítik a bejelentőt illetve a honlap látogatóit. Amennyiben reakció érkezett az illetékesektől, az szintén látható az oldalon, csakúgy mint a regisztrált felhasználók esetleges hozzászólásai.”(wikipédia)

Most pedig a Night Mayor Budapest közösségi non-profit szervezettel együttműködésben elindult az Éjszakai Járókelő. Péterfi Ferenc műsorában Molnár Bence beszélt a kezdeményezésről.

Civil Rádió 2018.05.02.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .