Filmvetítés

„…mintha elmennénk a Holdra és onnan néznénk vissza az emberi társadalomra.”

A Nem szegényeknek való vidék “egy dokumentumfilm középosztálybeli és hajléktalan aktivisták közösségéről, akik együtt küzdenek egy egyenlőségen alapuló, szociálisan igazságos, demokratikus és szolidáris Magyarországért. A Város Mindenkié csoport tagjai, hajléktalan és középosztálybeli aktivistái, kizárólag törvényes eszközökkel küzdenek céljaik eléréséért. Jórészt arra teszik fel minden idejüket, hogy politikai változásokat érjenek el, és a film azt követi nyomon, hogy az aktív állampolgárság eszközeivel mit lehet, és mit nem lehet meglépni most Magyarországon. A Város Mindenkié (AVM) a médiában jól látható tüntetéseket, polgári engedetlenségi akciókat szervez, ugyanakkor az aktivista csoport életének a nagyobb részét nem ez teszi ki. Rengetegen fordulnak hozzájuk segítségért. A film három éven át követi azt, hogy az aktivista csoport miként próbál hosszútávú változásokat elérni az ő életükben: például újraegyesítenek egy családot, miközben sikertelenül lépnek fel az ellen, hogy egy másik családból a gyerekeket kiemelje a hatóság. Az közösség ereje azonban egyben tartja a csapatot: a szolidaritás, a méltóság és a valahova tartozás élményét nyújtva tagjainak egy olyan társadalomban, amely egyre távolabb kerül ezektől az értékektől.”
Az AVM-ről készült dokumentumfilm nemcsak szereplőit és az őket érintő társadalmi problémákat tárja elénk, hanem világosan megmutatja, hogyan és miért küzd, hogy hogyan és miért marad életben egy civil szervezet a mai Magyarországon.
Vendégeink lesznek a film rendezője, Bihari László és az AVM aktivistái, Lakatosné Jutka és Magyari Tibor.
Nem szegényeknek való vidék – filmvetítés szeptember 13-án, csütörtökön 18 órától – Helyszín: BMK, Budapest, Etele út 55/a. 1119 – A belépés ingyenes.

 

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .