HOZZÁJÁRULÁS

Először is engedjétek meg, hogy boldog és erőben teljes új esztendőt kívánjunk Nektek – valószínűleg nem áll könnyű év előttünk, de legyünk őszinték az elmúlt években hozzáedződtünk a nehézségekhez.

Bizonyára Ti is olvastátok az elmúlt időszak híreit, tudtok arról, hogy milyen megszorítások érték azt a szektort, amelyből a Civil Rádió fenntartását és fennmaradását is biztosítani tudtuk. De a sok csapás után is talpon vagyunk, és úgy érezzük, hogy szükség van ránk – egy olyan mérsékelt, igazi szabad, közösségi médiumra, amely értéket akar teremteni, ahol megfér egymás mellett számtalan különböző ember, és olyan hangot üt meg, amely épít, és nem rombol.

Sokszor szóba került, és többnyire mindenki tudja közületek, hogy a Civil Rádió frekvenciája hamarosan (2012. május 3-án) lejár. Ez azt jelenti, hogy még az idén ki fogják írni az FM98 frekvenciáját, amely ugyan késik, de nem múlik, s valószínűsíthető, hogy az év második felére már tudható lesz, ki adhat az FM98-on. Mi őszintén reméljük, hogy ez a Civil Rádió lesz.

Az elmúlt időszakban sok segítséget kaptunk Tőletek, hallgatóinktól, mindazoktól, akiknek fontos a Civil Rádió – ennek a támogató, segítő folyamatnak legnagyobb kiugró pontjai a szeptemberi jazz- és a novemberi folkfesztivál voltak.

Az elmúlt év során több kényszerű személyi áldozatot is meg kellett hoznunk annak érdekében, hogy a Rádió fenn tudjon maradni, és sok szervezettel szemben még mindig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért még egyáltalán talpon vagyunk.

Viszont az év elején rögtön egy olyan nehézséggel kell szembenéznünk, ami már csak a Ti együttes segítségetekkel oldható meg. A Civil Rádió a Hármashatárhegyről sugározza adásait, az itt található adótorony mindeddig majdnem térítésmentesen állt rendelkezésünkre, viszont januártól (sőt visszamenőlegesen novembertől) több százezer forintos bérleti díjat kell fizetnünk. Ezt kérelmekkel, hosszú tárgyalásokkal és egyéb méltányossági engedélyekkel sikerült havi bruttó 127 000 Ft-ra lecsökkentenünk, viszont ezen összeg előteremtése is messze meghaladja lehetőségeinket, ezért is fordulunk most Hozzátok.

Korábban soha nem kértük önkénteseink rendszeres anyagi hozzájárulását, most viszont kénytelenek vagyunk a műsor-hozzájárulás rendszerét bevezetni, ami azt jelenti, hogy minden egyes Civil Rádióstól (stábtagoktól, kuratóriumi tagoktól, önkéntes műsorkészítőktől) havi 1 000 Ft hozzájárulást kell kérnünk majd.        

Számításaink szerint a havonta befolyó összegből képesek leszünk rendszeresen fizetni az adóberendezéseink bérleti díját.  

Arra is gondolunk és megoldást keresünk, hogy aki ezt az áldozatot anyagi helyzete miatt sehogyan sem tudná megengedni, valamilyen egyeztetéssel átmenetileg, vagy tartósan felmentést kaphasson, s aki fokozottan szolidáris tud lenni közülünk, az túlfizetéssel átvállaljon ebből a teherből.

Sajnos ezt a nagyságrendű összeget már semmiképpen nem tudjuk a Ti segítségetek és hozzájárulásotok nélkül előteremteni.

A hozzájárulás fizetésének technikai részleteiről a következő oldalon olvashattok – kérünk Titeket, olvassátok el, s ha bármilyen kérdésetek lenne, kérünk, írjatok Nekünk (cserhati@civilradio.hu)! Illetve mindenkit sok szeretettel várunk január 23-án, hétfőn 17:30-tól, ide a Fonóba – a Civil Rádió Újévi Bulijára – ahol személyesen találkozva, beszélhetünk majd erről is.

Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánunk az új évre, és kérünk Titeket, ne adjátok fel, ne hagyjuk, hogy a Civil Rádió elnémuljon!

Köszönjük Nektek!

Brüll Edit a kuratórium elnöke                  Cserháti Ákos ügyvezető igazgató

 

 


Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .