Metróra magyar, hí a haza!

Ha lenne, létezne a „Polgári Ellenállás Módszertani Hivatala” – amely igyekezne összegyűjteni és rendszerezni azokat az ötleteket és formákat, amelyeken keresztül az állampolgárok kifejezhetnék nemtetszésüket, az alábbi interjúban kifejtett módszer valószínűleg szabadalmazás alá kerülhetne. A békés protest egy receptje röviden:

1, Szerezz magad mellé pár ezer embert, akik egyetértenek veled abban – valami nincs rendben a környezetünkben, de a rendszer nem akar ránk figyelni (ez persze soknak tűnik, de egy kétmilliós nagyvárosban nem lehetetlen).

2, Válasszatok ki egy metróvonalat, találkozzatok a végállomáson, s érvényes jegyetekkel, bérleteitekkel szálljatok fel egyszerre az induló kocsikba. 4-5 egymást követő járatra.

3, Utazzatok végig a vonalon, és a másik végállomáson szálljatok le, s ugyanígy utazzatok visszafelé – majd újra vissza és csináljátok az egészet újra és újra.

Semmi másról nincs szó, csak utazásról. Persze valószínűleg a munkába induló tömegek képtelenek lesznek felszállni a járatokra, egyre inkább feltorlódnak, egyre frusztráltabbak és idegesebbek lesznek, de talán elgondolkodnak azon, miért is fordulhat elő ilyesmi. Előfordulhat – bár ez puszta feltételezés. Egymással szúrunk ki, vagy jelzünk a hatalomnak valamit?

A Földalatti Mozgalom 2019. január 18-i, pénteki akciójáról itt olvashat bővebben:

https://www.facebook.com/events/273183120038960/

Illetve Fekete Mihállyal készült interjúnkat itt hallgathatja meg:

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

One Response to Metróra magyar, hí a haza!

  1. Névtelen szerint:

    Nem szép dolog ilyen butaságot szervezni !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .