Új esély?

Aktív állampolgári mozgalmak nagyvárosokban: azok irányítására, működtetésére. Milyen külföldi példákat ismerünk, amelyek a politikai pártokban való csalódottságot követően alkalmasak lettek a civil társadalom felrázására, a közvetlen részvétel megteremtésére? Ha nem működnek a meglévő struktúrák felülírhatóak, kicserélhetőek, meghaladhatóak e? 
A municipalizmus, egy alulról építkező városirányítási rendszer, hogyan kínál keretet Barcelona és más nagyvárosok újraszerveződésére, amelyekben a helyi polgároknak igazi aktív szerep juthat? A társadalom perifériáján élők, az érdekérvényesítésben eszköztelenebbek: a szegények, a hajléktalanok alakító szereplőivé válhatnak-e egy másféle várospolitikának? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Demokrácia MOST! műsorában Tosics Iván szociológus – városkutatóval és Polyák Levente urbanistával. Műsorvezető: Péterfi Ferenc és Sain Mátyás.

Bővebben a témáról itt  és itt.

Civil Rádió, 2019.01.16.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .