Nők a plafonon túl

Miközben itthon meghirdették a legkevesebb 12 évre szóló „anyásítási” programot, február 11-én a Nők és Lányok a Tudományban Nemzetközi Napjának keretében az ENSZ a nők tudományban és technológiai iparban betöltött szerepére, helyzetére hívta fel a figyelmet. Az ENSZ nők helyzetével foglalkozó szervezetének egyiptomi képviselete kutatások alapján megállapította, hogy ezeken a területeken dolgozó nők aránya, helyi szinten, évek óta 23% körül stagnál. Egy dubaji kommunikációs céggel összefogva kampányt indítottak, melynek fő üzenete, hogy rávilágítson az nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségének és a társadalom fejlődéséhez való hozzájárulásának fontosságára. A kép ennek a kampánynak a része, címe: Találd meg a nőt!
A nők tudományközvetítő szerepét sem volna szabad elhanyagolnunk, hiszen az egyes tudományterületekkel való ismerkedésünk kezdetén pedagógusaink többsége nő, a gyermekek tudományos érdeklődésének felkeltésében elengedhetetlen fontosságú az ő tájékozottságuk, kurrens kutatásokra való rálátásuk és elhivatottságuk.
Magyarországon a Nők a Tudományban Egyesület népszerűsíti és programjaival támogatja a nők részvételét a tudományos területeken, és ezen kívül a fiatal nők, lányok természettudományos, mérnöki oktatásban való nagyobb arányú megjelenését ösztönzi. Az egyesület elnöke Dr. Balázsi Katalin, a Hét Embere rovat meghívottja mesél a közösségről, motivációkról, utánpótlásról. Műsorvezető: Vicsek Ferenc. (A Magyarország történetében fellehető tudós és feltaláló nőkről szóló műsorokat hallgathatnak meg az érdeklők a Mindent a Nőkről című podcast-sorozatunkban.)
Civil Rádió 2019.02.12.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .