Pert indítottunk

Nem nyugodtunk bele a Médiatanács döntésébe. Pert indítottunk és bíróság előtt kívánjuk bizonyítani, hogy – bár a döntés jogszerűen született -, az mégis aránytalan és méltánytalan. A peres eljárás első szakasza nem kecsegtet gyors eredménnyel, a hatóság döntésének visszavonására nincs esélyünk. Egy hosszabb folyamatban azonban rá fogunk mutatni, hogy a jelenlegi egyoldalú médiaszabályozás szegényebbé teszi a hangunkat, elveszi a lehetőséget a sokoldalú megközelítésektől. Bizonyítani fogjuk, hogy egy kiegyensúlyozottabb és igazságosabb médiatörvény szabadabb országot, igazabb tájékoztatást hozhat.

„Az egész ügyet arra építjük, hogy nem megfelelő a médiajogi szabályozás. Egyszerűen hátrányosan értinti a közösségi rádiókat a kettős szankcionálás. És nem a Civil Rádió az egyedüli, aki ebben áldozat lehet, hiszen más közösségi rádióknak is le fog járni a frenkvenciaengedélye és szeretnénk elérni, hogy ezekben az ügyekben már ne legyen ilyen alkotmányossági problémákat felvető eljárás és elbírálás.”

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy más rádiók ne kerüljenek hasonló helyzetbe és éppen ezért köszönjük a Mérték Médiaelemző Műhelynek és a TASZnak, hogy segítenek végigvinni ezt a folyamatot!”

Az eljárás folyamatáról és a várható eredményeiről Görög Mása és Bodrogi Bea, a TASZ ügyvédje beszélgetett.

Civil Rádió 2019.11.28.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Pert indítottunk

  1. Béla bácsi szerint:

    Nagyon sajnálom, és figyelmeztetőnek tartom, hogy a Lánchíd Rádió puccs-szerű kivégzése után a Civil Rádiót is letörölték a rádióhullámokról.
    Régen, ha hallani akartunk a rendszer disznóságairól, bekapcsoltuk a SZER-t, vagy az Amerika Hangját. De most már azok sincsenek. Nesze neked SAJTÓSZABASÁG!
    A feltámadás reményében búcsúzom a Rádiótól. A viszonthallásig. Béla bácsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .