Ujj Zoltán 1956-2012

A halál mindig értelmetlen, talán nincs értelme súlyozni, de egy olyan tevékeny ember életében amilyen Zoli volt mégis megrendítően értelmetlen.Zoli

Hajtott a szó szoros és átvitt értelmében is: folyamatosan kerékpárral közlekedett, a legnagyobb fagyban is, és hajtotta magát is, többféle szervezetben vállalt munkát, tagja volt rádiónk kuratóriumának, a szerkesztőbizottságnak is. Kíméletlen volt magával szemben, és kíméletesen ellenállt mások véleményének is, csak a pozitív dolgokat kereste, soha nem akart rosszra, sikertelenségre gondolni. Bízott a Civil Rádió jövőjében, bízott az életben.

A hazai tömegsport-élet és a Civil Rádió is érezni fogja Ujj Zoltán hiányát.

Legyen néki könnyű a föld.

Pogány György Civil Rádió

 


Nagyon sajnálom és őszintén megdöbbentett a hír. Részvétem a családnak és úgy gondolom a mi közösségünknek nagy  csapás, és hiányozni fog.

Kell-e és mivel segíteni a családjának?

Zalka Ilona


 Fájdalmas hír. Nagyszerű ember volt, a legjobb értelembe vett közösségi ember, és a Civil Rádiónak is egyik legfontosabb segítője.
Bányay Géza


Ez borzasztó!

Egy remek fiú volt.

Nem is tudom, mit tehetnénk. Valamit kellene

PF


A döbbenettől szólni se tudok, csak a nagy szomorú csend……

berek


 Ismeretlenül is megrendülten fogadtam a hírt őszinte részvétem a családnak! Nagyon sajnálom!

Tóth Lajos


Én is főleg a szerkesztő bizottsági hozzászólásaiból ismertem meg Ujj Zolit. Sok esetben közelített meg számunkra egy-egy adott kérdést saját, a többségtől elütő, mégis megvilágító erejű szempontjából. „Zoli, ha olykor nehezen értettük is meg, visszük tovább a te lendületeddel mint világító fáklyát.”
Számos közösségi tevékenysége és a Civil Rádiós munkája mellett a Közös Hullámhosszra (Művészetek Völgye, vörös iszap) is maradt ereje, ideje.

Hiányozni fog. Példája itt marad velünk.
Géczi Gábor


Mivel én az utóbbi években minden Civil Rádiós rendezvényünkön részt vettem,  plusz a Szerkesztőbizottság ülésein, gyakran találkoztam vele. Amikor tudott, eljött. Nagyon karakán módon kiállt a Rádió mellett. Legutóbb épp akkor, amikor nyár elején  a frekvenciapályázathoz szükséges pénz előteremtéséről beszéltünk, illetve megszavaztuk, hogy mi magunk is, ki-ki lehetőségéhez mérten, hozzájáruljon. 

Gyakran hallgattam műsorait is, legutóbb pl. augusztus 20-i műsorát hallottam, amelyben egy méhésszel készült interjút hallhattunk. Hogy mi köze volt ennek a sporthoz, konkrétan? Ez már örökre az ő titka marad. Gondoltam akkor, hogy legközelebbi személyes találkozásunk alkalmával nem felejtem el tőle megkérdezni, miután gratuláltam neki a remek műsorhoz.  

Ki gondoltam volna, hogy épp egy hét múlva egy ilyen döbbenetes hírt kapunk róla…?

De tanulság: Ha valami az eszünkbe jut, soha ne  habozzunk megkérdezni az illetőt, mert ki tudja, mikor találkozunk legközelebb, illetve, hogy egyáltalán: találkozunk-e még… Hihetetlen, hogy egyetlen rossz pillanat véget tud vetni egy csodálatos emberi lénynek, hogy ilyen kicsik vagyunk a világon.

Tegnap délben épp a múlt hónapban 90 éves apai nagypapám kerjében ültünk. Nagypapám  még nagyon régen, maga is foglalkozott méhekkel. Gyakran mondja – paraszti családból származó falusi ember lévén -, hogy ezek a mai városi gyerekek elemi dolgokat nem tudnak a természetről…  így meséltem neki a műsorról, hogy mennyi mindent lehetett tanulni belőle.   Gondoltam, megmutatnám neki egy CD-n, Zolinak biztosan nem lenne ellene kifogása…

 Megkérdezném, de már késő…

Erre nem lehet felkészülni. Legfeljebb megemlékezni róla,

Nyugodj békében, Zoli!

Viktor


A volt 4-SSSS Rádió nevében szeretném kifejezni őszinte részvétünket
Zoli családjának. Sok erőt kívánunk a tragédia feldolgozásához és a továbblépéshez.

Barátsággal:

Balogh János (Pufi) Téglás.


Részvétünket szeretném kifejezni Zoli Családjának.

Nagyon lesújtott bennünket a hír.

Palotás Károly, Origó-Ház Rádió Mecsekszabolcs


Részvétem! Nagyszerű sportember volt, még a kilencvenes évek elején több maratont futottam vele . 

Nagy Levente


Együttérzésünk a kollégákkal és a családdal. Szörnyű hír.

László Erika


A Lépés Rádió teljes csapata nevében őszinte részvétem a Zoltán családjának.

Holló Róbert


Ez egy nagy igazságtalanság! Drága ember volt Zoli, nem akarom elhinni….

Réz Ági, Fúzió Rádió


Rettenetes hír!
Zolit nem ismerhettem nagyon közelről, de ahogy alkalmunk volt olykor beszélgetni, ereztem, tudtam, hogy nagyszerű ember. Isten nyugosztaljon Zolika…, majd meséld el, milyen odafönt bringázni!


Papo, Tilos Rádió

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

One Response to Ujj Zoltán 1956-2012

  1. Klári szerint:

    Zoli csodálatos ember volt, aki egész életében sportolt és arra törekedett, hogy a mozgás örömét megossza embertársaival. Szenvedélyesen szerette a természetet, a hazát.Sokat vállalt, sokat tett. Tanító volt, aki arra született, hogy másokat tanítson, szervezzen, vezessen.Nyugodt volt, derűs, segítőkész és nagylelkű. Szeretett beszélni, nagyszerű humorával egész társaságokat szórakoztatott el. De tudott figyelni is, meghallgatni, átérezni és segíteni.
    Most valahol az égi futómezőkön rohan, kerékpározik, szervez, tele van tervekkel és kifogyhatatlan energiával.
    Megőrizzük őt emlékezetünkben. Emlékezni fogunk rá, ha erdőben járunk, ha futunk, ha vígan zakatol a kisvasút, ha küzdünk az életadó környezetért!
    Örökké megőrzi őt emlékezetében a család. Ott lesz velük a gondolatokban, az álmokban, a családi beszélgetésekben, a szeretetben, ami eltéphetetlenül fűzi őket össze még a halálon túl is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .