Mitől a világ egyik legélhetőbb városa Vancouver?

Ebben a városban szinte mindenről folyamatos a párbeszéd

Kirándulás a jövőbe – erről beszél nagyon vonzóan a Vancouverben (is) élő Kovács Erzsi a délutáni magazin interjújában. Ahol a budapestiek betonoznak ott a kanadai városlakók virágot, fákat ültetnek és füvet telepítenek – önkéntes és öntevékeny kezdeményezéseik során – amit persze egy összehangolt tájépítészeti tervezés segít a háttérből. „Nem a természetbe kell kimenni a városból, hanem a természetet kell vissza/behozni a városba” – ez a közös álláspontja az ottaniaknak. Ahogy erről, úgy szinte minden más fontos helyi ügyről is folyamatos a párbeszéd errefelé – ez a természetes közege a vancouverieknek.

Nagy hangsúlyt ad a vendég annak, hogy többnyire nem a pénzbeli gazdagság a város ilyen virágzásának a feltétele, hanem a helyi társadalom és a városvezetés összehangolt a kölcsönösségre épülő viszonya. Amitől azt is megkockáztatja – ezek jó részét itthon is meg lehetne csinálni.

Szó esik az elesettebbekről, a szegényesebb körülmények között élőkről – tehát a drogosokról, a hajléktalanokról is az interjúban, akikkel szintén találkozhatunk a városban, de „mivel ők is a közösség tagjai, fel sem merül, hogy kizsuppolják őket innen”. Péterfi Ferenc interjúja az élhető városok apropóján.

Civil Rádió 2019.07.31.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .