Orient Expressz

Az Orient Expressz keddenként 20 órakor jelentkező rádióműsor, amelynek egy-egy adása valamely kelet-, dél- vagy délkelet-ázsiai kulturális, gazdasági vagy politikai témát jár körül egy-egy szakértő vendég bevonásával. A vendégek között lesznek volt diplomaták, kutatók, utazók, művészek, akiknek van valamilyen kapcsolatuk Ázsiával. A műsorban a mélyebb beszélgetések és kapcsolódó zeneszámok mellett programajánlókat is hallhatunk, amiben kiállítások, konferenciák, koncertek, előadások stb. beharangozói szerepelnek. A műsor készítői a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának belsős és külsős tagjai.

Az Orient Expressz legutóbbi műsorának vendége az idén kilencvenéves Józsa Sándor Kína-kutató, az ELTE nyugalmazott docense, aki az 1950-es évek elején a magyar diákok első csoportjával került a frissen megalakult Kínai Népköztársaságba, s egész életében a magyar-kínai kapcsolatok területén dolgozott. Egyetemi éveivel együtt élete során összesen 12 évet élt Pekingben, nagyon különböző történelmi korszakokban, s diákok nemzedékeit ismertette meg Kínával.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Orient Expressz

  1. Ferences Edit szerint:

    Kedves Orient Expressz!

    Szeretem a műsorukat, utólag szinte mindig meghallgatom. Jók a témák, valamint a meghívott vendégek történetei is. Nemritkán érdekes zeneszámokat is lehet hallani. Ezekkel azonban az a baj, hogy rendkívül hangosak a megelőző, és az utánuk következő beszélgetés normál hangszintjéhez képest. Szerény véleményem szerint a zenék hangerejét kisebbre kellene állítani, vagy normalizálni a beszélgetés hangszintjéhez. Számomra ez azért okoz többnyire gondot, mivel legtöbbször a fürdőkádban hallgatom a műsort, így nem tudom halkabbra venni. Gyanítom másokat is zavar a a nagy hangerőbéli különbség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .